loader image

Flyttstädning

Vi gör det lilla extra

I vår flyttstädning ingår följande

Rengöring samtliga rum

Golvlister, dörrkarmar, fönsterbågar, taklister, trösklar dvs alla målade ytor. Dessa rengörs från damm och fläckar* på alla ytor.

Fönster

Vi putsar alla fönster på båda sidor. Är fönstren öppningsbara så putsar vi på insidan av dem och rengör båda sidor av fönsterbågen. **

Dörrar

Dörrar torkas av på alla sidor och från eventuella fläckar* med våt trasa och miljövänligt rengöringsmedel.

Garderober och fast inredning

Garderober och annan fast inredning i bostaden görs rent noggrant på alla sidor med hjälp av såpa och en våt trasa. Om garderoben har hyllplan, trådbackar, stänger eller liknande så rengörs dessa också. Garderober och annan inredning som inte går hela vägen upp till taket rengöras på ovansidan.

Eluttag och ventilationsdon

Saker som tillhör bostadens installationer så som eluttag, telefonjack, strömbrytare, ventilationsdon, reglage och liknande torkas rena från damm och fläckar. Ventilationsdon och övriga ventiler torkas rena både på in- och utsidan.

Tak, väggar och golv

Taken och väggarna rengörs så långt som det är möjligt från damm och fläckar utifrån underlagets skick.  Golvet dammsugas, dammtorkas och görs rent från fläckar*.

Övrigt

Vi tar i största möjliga mån bort alla dekaler, klistermärken och liknande som har suttit i rummet. Klisterrester och fläckar från dessa tas bort. Vi ansvarar ej för att ta bort spikar eller tavelkrokar i väggarna

Kök

Avfettning och avtorkning

Vi städar köket med stor noggrannhet eftersom det är det rummet som utsätts för mycket smuts. Vi våttorkar alla avtorkningsbara väggar i köket rena från fläckar*.

Kyl, frys och sval

Kylskåp, sval (om det finns) och frys ska först tömmas på allt innehåll samt frysen ska frostas av innan vi påbörjar rengöring av dessa. Inredningen; hyllplan och lådor, tas ut och diskas om de är löstagbara, annars torkar vi av dem på plats. Insidan av ev överskåp görs rent på samma sätt. Skåpen görs rent på alla utsidor, inklusive ovansidan. Vi torkar bakom skåpen och rengör dessa från damm och smuts.

Spis och ugn

Vi rengör spisen på alla fyra sidor utvändigt. Självklart rengörs utrymmet bakom och under spisen. Spisens ovansida och kanterna på spisplattorna rengörs noggrant från fett och ev brända matrester. Vi rengör din ugn på insidan och alla tillbehör som plåtar, ugnsgaller och liknande diskas. Om ugnsluckan är försedd med dubbla glas monteras dessa isär för att putsas rent på insidan om detta är möjligt

Fläkt

Spisfläkten och fläktskåp göras rent på alla sidor. Fläktens filter avfettas och diskas. Om fläkten är en kolfilterfläkt ska filtret bytas. Detta ansvara den utflyttande för. Om det inte finns en köksfläkt rengörs ventilen noggrant på in- och utsidan.

Fast inredning

Köksskåp, skåpsdörrar, handtag, gångjärn, skärbrädor, lådor, kryddhylla och liknande torkas rena både på in- och utsidan. Alla eventuella fläckar* tas bort. Om köksskåpen inte når ända upp till taket rengörs dessa på ovansidan.

Diskbänk och diskmaskin

Diskbänk, diskho och kranar tvättas rent från fett, ev matrester och smuts. Diskmaskin, om det finns, görs rent på in- och utsidan.

Badrum och wc

Dusch och badkar

Dusch och ev badkar rengörs noga på alla sidor. Utrymmet under och på sidorna av badkar eller duschkabin städas i den mån detta medges. Blandare, duschhandtag och slang rengörs och kalkas av vid behov. Golvbrunnen rensas och görs ren. Alla väggar och golv våttorkas

Speglar och fast inredning

Speglar putsas. Fast inredning som handdukstorkar, skåp, o dylikt görs rent på in- och utsidan samt ovansidan.

Handfat

Handfatet tvättas på alla sidor och kranen görs rent och kalkas av om det behövs. Undersidan och vattenlåset rengörs.

Toalett, rör och ledningar

Toaletten skuras på insidan och görs rent på utsidan. Alla synliga vattenledningar görs rent.

Grovkök och tvättstuga

Tvättutrustning

Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp görs rent på insidan och utsidan. Alla löstagbara delar tas ut och diskas. Filter i maskinerna rensas.

Förvaring

All förvaring så som tvättkorgar och liknande torkas av och görs rent.

*Fläckar

Alla fläckar tas bort i största möjliga mån utifrån underlagets skick och tidigare slitage på ytan.

** Vid minusgrader lägre än 10 grader eller kraftig vind eller andra väderfenomen som vi ej rår över putsas ej fönstren på utsidan eller i mellan. Insidan putsas alltid

Moment som inte ingår i en flyttstädning men kan beställas separat (fråga om
kostnad per moment vid bokning).

  • Städning av biytor som balkong, utsida av fönsterbleck, förråd, tvättstuga och garage
  • Rengöring av braskamin eller kakelugn
  • Rengöring av persienner
  • Putsning av fönster på en höjd högre än 2,3 meter, t.ex. takfönster eller icke öppningsbara fönster utom räckhöjd etc.
  • Avfallshantering och bortforsling av mer skräp än en 30 liters säck.
  • Bortforsling av möbler och dylikt.
  • Förflyttning av kvarlämnade möbler i bostaden under flyttstädning.
  • Avfrostning av frys.
  • Inglasad balkong.
  • Extra rengöring till följd av rökning inomhus, husdjur och/eller onormalt smutsigt